Ontspanningsmassage

Wat doet een ontspanningsmassage met je?
De naam ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.
 
Hoe ziet een behandeling eruit?
Ik overleg van tevoren over de gewenste behandeling en accenten hierin. Verder zal ik vaak voelen waar de spieren stijf zijn of waar verhardingen zitten en hier extra aandacht aan besteden.
Een ontspanningsmassage kan in combinatie met etherische olie worden gegeven. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met jouw specifieke wensen. Ook kan het worden gebruikt als mogelijke hulp bij het oplossen van problemen.
De ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een warme of koude massage-olie gebruikt wordt. Naar keuze worden voeten, benen, rug, armen, nek tot aan het gezicht toe gemasseerd. Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren.
Je kunt kiezen voor een complete lichaamsmassage welke ongeveer 1 uur duurt, of voor een korte deelmassage (bijv. rug/schouders of benen/voeten/schouders) welke ongeveer een half uur duurt.
 
Wat is het verschil met sportmassage?
Het verschil met sportmassage is niet zo groot. De handgrepen zijn in grote lijnen hetzelfde, alleen wordt er meestal zachter gewerkt. Ook wordt bijna altijd de rug gemasseerd.
 
Wat is het effect van een ontspanningsmassage?
Bij een gehele massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. Veel klachten dooroververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop- of staan houding wordt
voorkomen en/of opgeheven.