Workshop "Massage/aanraking voor naasten van mensen met kanker"

Aanraking en massage zijn populaire manieren om mensen met kanker te ondersteunen en niet voor niets ...

Praktische zaken, er gewoon ZIJN voor iemand, een klein gebaar. Maar het zal ook voorkomen dat je je afvraagt “wat zou ik toch in hemelsnaam kunnen doen”?
Iemand voelt zich niet lekker, heeft pijn, is verdrietig. En je zou iemand zich zo graag beter willen laten voelen, maar hoe?! Vaak beseffen mensen wel dat aanraking heel troostend kan zijn. Maar ook dan is het de vraag “hoe dan”….. wat helpt iemand en wat kan ik beter niet doen?
 
Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat eenvoudige aanraking en massagetechnieken een groot deel van de symptomen en bijwerkingen van behandelingen sterk kan verminderen. Ontspanning, beter slapen, minder angst, zich rustiger voelen, en daardoor vaak minder pijn, zijn effecten, die massage kunnen hebben. En dan hebben we het echt niet over ingewikkelde massagegrepen. Eenvoudige handgrepen, die iedereen kan leren, kunnen al heel veel bieden. Vaak is een simpele aanraking al voldoende, er ZIJN, dit laten voelen en daar vertrouwen in krijgen.
 
Voor wie is deze cursus bedoeld
Voor de partner, familielid, vriend/vriendin, mantelzorger, of voor een ieder die er mee te maken heeft of er interesse in heeft.
 
De cursus
In kleine groepjes, van 4 tot 8 personen, zullen we manieren leren om je naaste met kanker zich beter te laten voelen op een hele gemakkelijke manier. We gaan met eenvoudige aanraking aan de slag, waarbij de intentie veel belangrijker is dan de techniek. Je leert hoe je op een verantwoorde manier kunt aanraken en krijgt tips wat je zou kunnen “doen”, wat over het algemeen prettig voelt voor mensen.

De cursusduur is 3 uur van 13.00u tot 16.00u.
 
Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen € 45,00 per persoon (incl. 21% BTW). Deze kosten dienen vooraf te worden voldaan.
 

Cursusdatum
In overleg 

 

Wil je meer weten over de cursus, stuur een mail naar info@tinja.nl
 

Klik hier om je voor deze workshop in te schrijven.Tips