De (therapeutische) behandeling

Voorafgaand aan de eerste massage wordt een intakegesprek gehouden.
Ik wil graag weten wat de reden is van je komst, je eventuele klachten en verwachtingen. Verder zal ik informeren naar je leefwijze op het gebied van voeding, slapen en beweging. Zijn er medische klachten, ben je onder behandeling bij een arts/specialist, gebruik je medicijnen en zo ja waarvoor.
Ik stel geen medische diagnose. Het kan wel zo zijn dat ik tijdens het gesprek of behandeling iets tegen kom waardoor ik je zal adviseren contact op te nemen met je huisarts.

Na het gesprek gaan we een behandelplan opstellen. Ik spreek bewust van "we", aangezien het altijd om een samenwerking gaat tussen jou en mij. Ik wil dat je actief betrokken bent bij je eigen herstelproces.

De eerste massage is meer een algemene massage, een soort kennismaking.
De volgende massages zullen gebeuren aan de hand van ons samengesteld behandelplan. We bespreken voor elke massage de verandering(en) die je hebt opgemerkt na de vorige behandeling. Eventueel kunnen we het plan aanpassen.

Voor alle massages geldt dat je je onderkleding aanhoudt op de massagetafel.
Onbehandelde lichaamsdelen zullen met een handdoek worden afgedekt om afkoeling van spieren te voorkomen. Er zijn schone handdoeken in de praktijk aanwezig, die na elke behandeling gewassen worden. Je mag ook je eigen badlaken meenemen als je dat wilt.
De massage wordt op de blote huid gegeven. Hou er rekening mee dat ondergoed wat je aanhoudt eventueel vettig kan worden van de olie.
Voor elke massage wordt er uitsluitend kwalitatieve massageolie gebruikt.