Mijn werkzaamheden gezien vanuit de vijf natuurgerichte principes

 

De 5 natuurgerichte principes.

In de praktijk wordt gewerkt volgens de 5 natuurgerichte principes. De vijf natuurgerichte principes zijn gebaseerd op de kracht en de werking van enkele natuurwetten die van belang zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte.

Het doel van de behandeling is om de balans te herstellen (of te behouden) tussen lichaam en geest. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, zodat blokkades kunnen oplossen en klachten kunnen verdwijnen.

 

1. Energie

Alles bestaat uit energie. Energie is de basis van het leven om goed te kunnen functioneren.
Zonder deze basis is er geen leven en herstel mogelijk. Bij een te kort aan energie kun je niet optimaal functioneren. Wordt energie afgesloten door een blokkade dan krijg je emotionele en fysieke klachten. Je lichaam raakt ontregelt en je zenuwstelsel ontvangt onvoldoende informatie.
Via o.a. verschillende therapeutische massagevormen (o.a. voetreflexmassage, triggerpoint therapie, cupping therapie, metamorfose massage), Pranic Healing, Bach Remedie, klassieke massage kunnen energieën aangevuld en hersteld worden waardoor het zenuwstelsel, organen en weefsels weer gezond kunnen functioneren.

 

2. Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel wordt het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd. Functioneert deze prikkeloverdracht niet goed tussen lichaam en geest, dan ontvangt het lichaam geen signaal (geen prikkeloverdracht). Om alle signalen, prikkeloverdrachten goed te laten functioneren en te communiceren wordt voor herstel verschillende therapeutische massagevormen (o.a. voetreflexmassage, triggerpoint therapie, cupping therapie, metamorfose massage), Pranic Healing, Bach Remedie, klassieke massage en natuurlijke middelen toegepast.

 

3. Drainage

Dagelijks wordt ons lichaam en geest verontreinigd door toxische belastingen.
Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren.  Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen.
Door het gebruik van de juiste voedingsadviezen bedoelt om het lichaam te reinigen word de drainage van het lichaam hersteld.
Met het gebruik van verschillende therapeutische massagevormen (o.a. voetreflexmassage, triggerpoint therapie, cupping therapie, metamorfose massage), Pranic Healing, Bach Remedie, klassieke massage wordt de geestelijke belasting hersteld.

 

4. Voeding

Lichamelijk en geestelijk hebben we voedingsstoffen nodig voor opbouw, evenwicht en herstel.
Bepaalde voedingsstoffen kunnen heilzaam of juist onverdraagzaam zijn voor de mens.
Voor de goede opbouw in evenwicht en herstel van de prestatie en in het welzijn van de mens gebruik ik voor het lichamelijke de voedingslijst die aangeeft welke voedingsmiddelen helend, neutraal of schadelijk zijn en massages om toxische belastingen op te heffen.
Geestelijk pas ik o.a. Pranic Healing, aromatherapie en Bach Remedie, toe die verbonden zijn aan de levensadviezen.

 

5. Psyche

Door bewustwording, en het doorbreken in het loslaten van de ziekmakende gedragspatronen, kunnen we herstellen en  leren wij op het fysieke, geestelijke, spirituele en de energetische aspecten die met elkaar verbonden zijn, te herstellen en weer gezond te worden.
Dit maakt voor ons de weg vrij naar een helend lichaam en een geest in goede gezondheid.