YESTERDAY is a history  -->  TOMORROW is a mystery  -->  TODAY is a gift

 

Een massage kan de pijn verlichten, waardoor de kwaliteit van leven verbetert.

 

een ontspanningsmassage is een moment van aandacht voor uzelf, om lekker een uurtje bij weg te dromen en alles even los te laten ...

 

Welkom bij Natuur- geneeskundige Praktijk Tinja

 

Al van oudsher weten mensen intuïtief dat massage helend werkt. Een pijnlijke plek wordt gewreven, iemand die verdriet heeft wordt met een geruststellende hand getroost. Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Het helpt om de spanningen van alle dag los te laten, fysieke spanningen te verlichten en de energiebalans te herstellen.

Binnen de praktijk maakt massage deel uit van twee verschillende benaderingswijzen:
1.    Enerzijds de therapeutische massage, deze wordt klachtgericht ingezet *
2.    Anderzijds worden massages toegepast als een efficiënte en weldadige manier om te ontspannen, in “balans te komen” of om incidentele “pijntjes” te verhelpen.

Klik hier om direct naar alle massagevormen te gaan die ik bied of ... Maak gelijk een afspraak

 

 

 

Mijn werkzaamheden gezien vanuit de vijf natuurgerichte principes

De 5 natuurgerichte principes
In de praktijk wordt gewerkt volgens de 5 natuurgerichte principes. De vijf natuurgerichte principes zijn gebaseerd op de kracht en de werking van enkele natuurwetten die van belang zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte.
Het doel van de behandeling is om de balans te herstellen (of te behouden) tussen lichaam en geest. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, zodat blokkades kunnen oplossen en klachten kunnen verdwijnen.

1. Energie

Alles bestaat uit energie. Energie is de basis van het leven om goed te kunnen functioneren.
Zonder deze basis is er geen leven en herstel mogelijk. Bij een te kort aan energie kun je niet optimaal functioneren. Wordt energie afgesloten door een blokkade dan krijg je emotionele en fysieke klachten. Je lichaam raakt ontregelt en je zenuwstelsel ontvangt onvoldoende informatie.
Via o.a. verschillende therapeutische massagevormen (o.a. voetreflexmassage, triggerpoint therapie, cupping therapie, metamorfose massage), Pranic Healing, Bach Remedie, klassieke massage kunnen energieën aangevuld en hersteld worden waardoor het zenuwstelsel, organen en weefsels weer gezond kunnen functioneren.

2. Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel wordt het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd. Functioneert deze prikkeloverdracht niet goed tussen lichaam en geest, dan ontvangt het lichaam geen signaal (geen prikkeloverdracht). Om alle signalen, prikkeloverdrachten goed te laten functioneren en te communiceren wordt voor herstel verschillende therapeutische massagevormen (o.a. voetreflexmassage, triggerpoint therapie, cupping therapie, metamorfose massage), Pranic Healing, Bach Remedie, klassieke massage en natuurlijke middelen toegepast.

3. Drainage

Dagelijks wordt ons lichaam en geest verontreinigd door toxische belastingen.
Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen.
Door het gebruik van de juiste voedingsadviezen bedoelt om het lichaam te reinigen word de drainage van het lichaam hersteld.
Met het gebruik van verschillende therapeutische massagevormen (o.a. voetreflexmassage, triggerpoint therapie, cupping therapie, metamorfose massage), Pranic Healing, Bach Remedie, klassieke massage wordt de geestelijke belasting hersteld.

4. Voeding

Lichamelijk en geestelijk hebben we voedingsstoffen nodig voor opbouw, evenwicht en herstel.
Bepaalde voedingsstoffen kunnen heilzaam of juist onverdraagzaam zijn voor de mens.
Voor de goede opbouw in evenwicht en herstel van de prestatie en in het welzijn van de mens bespreek ik welke voedingsmiddelen helend, neutraal of schadelijk zijn en dat de (massage)behandelingen er toe bijdragen om toxische belastingen op te heffen. 
Geestelijk pas ik o.a. Pranic Healing, aromatherapie en Bach Remedie, toe die verbonden zijn aan de levensadviezen.

5. Psyche

Door bewustwording, en het doorbreken in het loslaten van de ziekmakende gedragspatronen, kunnen we herstellen en leren wij op het fysieke, geestelijke, spirituele en de energetische aspecten die met elkaar verbonden zijn, te herstellen en weer gezond te worden.
Dit maakt voor ons de weg vrij naar een helend lichaam en een geest in goede gezondheid.

======================================================================================================================================================

Hooikoorts

Medisch tapen kan een oplossing bieden tegen hooikoorts en COPD

Er bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan doen verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is eigenlijk een gemiste kans om deze tapemethode niet uit te proberen. Geen last meer van hooikoorts en misschien zelfs geen gebruik meer van medicijnen.
Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. 
C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.
De behandeling kan mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen via je aanvullende verzekering!

    

======================================================================================================================================================

Verras iemand met een ... Massagebon

Wat is er mooier dan verwend worden met een Massagebon!

De cadeaubon van Tinja is er in alle prijzen, standaard zit de cadeaubon in een enveloppe (diverse kleuren).

Wil je de bon op een leuke en originele manier verpakken, vraag dan naar een indiase (geld)rolletje. Deze rolletjes worden in India vaak op bruiloften gegeven. Aan de binnenkant van het rolletje zit een envelop waar je zelf nog een lieve wens in kunt stoppen. Een rolletje kost € 2,50.

 

Therapeutische Massage

Therapeutische Massage

Een massage heeft een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht.